Sharda Ahmadali-Doekhie heeft bedenkingen over VIP/VVIP en meer

De Surinaamse welbekende zangeres Sharda Ahmadali-Doekhie plaatste op sociale media haar bedenkingen over VIP/VVIP kaarten binnen de show en entertainmentwereld. De zangeres schreef onder andere, de term VIP is afkomstig vanuit de militaire wereld en verwees naar een persoon met hoog gezag die als gast/bezoeker verwacht werd en voor wie er uit veiligheid voorzorgsmaatregelen getroffen moesten worden. VIP staat voor Very Important Person en VVIP staat voor Very Very Important Person. Maakt het feit dat iemand rijker is dan een ander of dat men een hogere functie of status bekleedt, hem of haar tot een belangrijker persoon dan de anderen in de zaal? Of is een ieder die op een betrokken en verantwoordelijke manier bijdraagt (hoe klein of groot dan ook) aan de samenleving een belangrijk persoon? Bijvoorbeeld degene die ervoor gezorgd heeft dat u in een schone zaal kunt zitten. Eventuele voorstellen zijn, verwijs met de naam van uw ‘speciale’ kaart naar de diensten die u biedt. En suggesties ‘Special Seats Arrangements (SSA’s)’, ‘Invited Guest Arrangements (IGA’s)’ bijv. voor sponsoren en genodigden.

In een interview met Dagblad Suriname zegt ze; “Ik loop eigenlijk al een tijdje met het idee. Het voelde voor mij ethisch niet correct om mensen die gewoon op grond van het feit dat ze meer geld kunnen of willen betalen, of mensen met een hoge positie of status in de samenleving, te verwijzen als Very Important Person. Misschien dragen ze wel meer bij aan een betrokken, verantwoordelijke en gezonde samenleving. Vervolgens werd ook nog de term VVIP, Very Very Important Person geïntroduceerd, alsof de rest van de mensen in de zaal niet belangrijk zijn. Toen dacht ik, hierover ga ik toch eens wat schrijven. Je mag natuurlijk je uitgenodigde gasten of sponsoren een ‘extra care’ geven of mensen die meer willen betalen voor een drankje en een hapje of voor een frontview meer laten betalen, maar dat maakt ze gewoon niet belangrijker dan de rest” aldus Sharda Ahmadali-Doekhie. De zangeres is ongeveer 35 jaar met tussenpozen actief in de muziekwereld. Ze heeft recent nog een eigen compositie uitgebracht, gezongen door Nisha Madaran, Fariz Barsatie, Ilhaam Ahmadali en Viresh Oedietram genaamd ‘Desh ki Dharti’. Dit in verband met een respectvolle behandeling van Moeder Aarde en de liefde en zorg die zij ons schenkt. Haar boodschap gezien de huidige situatie is “blijf bewust handelen en zorg voor een goede weerstand”

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: