Overwaardering Abop zorgt voor irritatie bij VHP’ers

Binnen de structuren van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) is er momenteel ruis voor wat betreft de vele eisen die gesteld worden door de coalitiepartner Abop. Volgens een anonieme bron is de partij van Ronnie Brunswijk overgewaardeerd bij de verdeling van posten. “De belangrijkste ministeries zijn gegaan naar de Abop. Hoewel de VHP meer ministeries heeft, stellen deze weinig voor. Er is nauwelijks overleg, terwijl structuren niet worden betrokken bij belangrijke beslissingen. Slechts 1 tot 2 mensen bepalen wat er zou moeten gebeuren. Je hoort dan ook namen van personen die minister zullen worden, terwijl er officieel geen enkel verslag is vanuit de leiding van de partij. Zelfs de leden van het dagelijks bestuur zijn erg ontevreden, omdat zij ook niet worden betrokken”, wordt gesteld tegenover Dagblad Suriname. Hoewel de 20 DNA-zetels onder leiding van partijvoorzitter Chan Santokhi een historische prestatie is, wordt aangevoerd dat partijoprichter en oud-voorzitter Jagernath Lachmon in 1987, na de coupperiode, toen met minder  parlementszetels meer posten heeft kunnen binnenhalen uit de toenmalige samenwerking met de machtige NPS en KTPI. Lachmon werd parlementsvoorzitter en de VHP mocht naast vijf ministers ook de president leveren: Ramsewak Shankar. “Nu hebben wij Financiën en de Centrale Bank van Suriname (CBvS) om alles op te ruimen. Maar de Abop is overgewaardeerd en daar ligt de grote ontevredenheid. Het is te goedkoop. Met 20 zetels zou je als partij veel meer kunnen binnenhalen. Zijn mensen zichzelf aan het redden of het land?”, aldus de bron. Door het gedrag van de Abop tegenover de NPS, waar de geel-zwarte partij op het laatste moment het ministerie van Olie en Gas terug heeft gevraagd, zeggen de VHP-structuren de nationale opstelling van deze partij te missen. Afgekeurd wordt dat de VHP steeds departementen moet inleveren om partners tevreden te stellen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: