Jennifer Simons zwaait af na 10 jaren voorzitterschap DNA

Jennifer Geerlings-Simons, DNA-voorzitter, heeft vrijdag afscheid genomen van De Nationale Assemblee. Simons is de afgelopen 10 jaren voorzitter geweest van het parlement. Zij is ook in totaal 24 jarenlang lid geweest van het hoogste college van staat. Simons stelde dat zij alle vertrouwen heeft in de komende leiding van het parlement. Het traject van institutionele versterking moet worden voortgezet, aldus Simons. Zij gaf aan dat alle besluiten die zij als voorzitter heeft genomen, over het aannemen van wetten bijvoorbeeld, zij gedaan heeft volgens persoonlijke normen en waarden. Simons sprak van leerrijke momenten in plaats van hoogte- en dieptepunten. Volgens haar verwacht zij niet veel anders, daar er geen nieuwe partijen zijn gekozen in het parlement. Het zijn dezelfde partijen van de afgelopen 10 jaren. We hebben veel samengedaan. Sommige zaken zijn ook projectmatig uitgevoerd.

DNA TV heeft ervoor gezorgd dat het volk dichterbij is gekomen. Ook kan het volk nu veel beter feedback geven. Volgens haar is de Wet Bureau DNA ook een belangrijke wet geweest. “Ik heb die wet samen met de leden Breeveld en Gajadien ingediend. Dus het is een gedragen wet. Het kan verder aangepast worden door de komende regeringen”, zei Simons. Zij onthulde ook haar portret naast die van andere gewezen parlementsvoorzitters. Onder dankzegging nam Simons afscheid van het parlement. Dagblad Suriname wenst de gewezen voorzitter veel succes toe in haar toekomstige werkzaamheden.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: