Del Castilho: “Waarom moet iemand in deze tijd SRD 45.000 verdienen?”

Bij veel mensen heeft de benoeming van een directeur bij de Energie Autoriteit veel stof doen opwaaien en rijst de vraag of dit ethisch verantwoord is. Vooral het maandsalaris van SRD 45.000 komt op een moment dat de hosselaar moet snakken naar brood op de plank. Ook Angelic del Castilho stelt grote vraagtekens bij deze benoeming. “Het is schaamteloos en ongehoord. Wanneer een regering wordt weggestemd, is er een overdrachtsperiode waarin alleen de lopende zaken worden afgehandeld en geen nieuwe benoemingen worden gedaan”, zegt Del Castilho. “Wat ons betreft, wordt er afgerekend met wurgcontracten. Ook moeten naar de bestaande contracten gekeken worden, want die zijn niet in het belang van het volk. Zo een benoeming zou niet moeten kunnen en verdient een goed juridisch onderzoek. Waarom moet iemand in deze tijd SRD 45.000 verdienen? We moeten ons afvragen of dit soort salarissen nog gangbaar moeten zijn in de overheidssector. Zulke bedragen bij parastatalen moeten onder de loep worden genomen. Ook de persoon zelf, die zo een bedrag aanneemt, dient zelf na te gaan of het ethisch verantwoord is, want je weet dat een nieuwe regering in aantocht is, die op basis van goede profielen mensen zal benoemen”, aldus Del Castilho.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: