Persbericht Franse Ambassade over Skalians

De Franse ambassade wil de toezegging die de Surinaamse autoriteiten enkele maanden geleden hebben gedaan en in het bijzonder de minister van Natuurlijke Hulpbronnen, in herinnering brengen om geen nieuwe vergunningen meer te geven aan skalians op de Marowijne rivier en de lopende vergunningen niet te vernieuwen.

Frankrijk juicht deze belangrijke beslissing toe en bedankt nogmaals de Republiek Suriname. Deze toezegging zal de Marowijne rivier bevrijden van deze activiteit in 2021 en de ambassade twijfelt er niet aan dat de nieuwe regering deze toezegging, die in overeenstemming is met de wet, zal respecteren voor een rivier die we delen, omdat deze activiteit schadelijk is voor het milieu en voor de gezondheid van de bewoners.

De Franse ambassade betreurt het dat het managementteam van Covid-19 deze activiteit tijdens de epidemie niet zoals voorheen blijft verbieden. Er is aangetoond dat het virus zich aan beide zijden van het stroomgebied van de rivier kan verspreiden, gezien de stroom aan mensen die het veroorzaakt, en zij vraagt om een herziening van dit besluit.

De Franse ambassade zal de minister van Buitenlandse Zaken vanmorgen een verzoek in die zin doen toekomen.

Paramaribo, 19 juni 2020

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: