Suriname vraagt Nederland om hulp bij bestrijding coronavirus

Suriname heeft Nederland officieel gevraagd om te helpen bij de bestrijding van het coronavirus, bevestigt het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken zaterdag aan NU.nl na berichtgeving van de NOS.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken inventariseert welke hulp nodig is en wat Nederland precies kan betekenen. Eerder heeft Nederland al toegezegd om tien beademingsapparaten te leveren aan het St. Vincentius-ziekenhuis in Paramaribo. Naar verwachting komen deze apparaten volgende week aan.

“Het zou mooi zijn als ondanks de minder goede politieke relatie, er toch op basis van de historische en vriendschapsband een overeenkomst kan worden gemaakt van overheid tot overheid om een aantal levensreddende benodigdheden vanuit Nederland naar Suriname te brengen”, zei de Surinaamse arts en publieke gezondheidsadviseur Ruben del Prado vorige week tegen NRC over hulp uit Nederland.

Suriname heeft inmiddels 187 bevestigde coronabesmettingen. Sinds anderhalve week is er in het land een lockdown van kracht. Zo is er een avondklok en mogen mensen – afhankelijk van de beginletter van hun achternaam – alleen op bepaalde dagen naar buiten.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: