Van Trikt stapt naar het Hof

Kantonrechter Maytrie Kuldip Sing heeft het bezwaarschrift welke advocaat Irvin Kanhai namens zijn cliënt, de voormalig governor van de Centrale Bank, Robert-Gray van Trikt, had ingediend ongegrond verklaard. Van Trikt was voor donderdag 4 juni 2020 gedagvaard om zich op de strafzitting te verantwoorden. Zijn advocaat had voor 4 juni een bezwaarschrift ingediend bij de rechter. De magistraat heeft het bezwaarschrift  op de zitting van maandag 8 juni ongegrond verklaard. Tevens beval zij de gevangenhouding van de verdachte in deze kwestie. 

Van Trikt werd op donderdag 6 februari 2020 aangehouden door de afdeling Fraude van de politie ter zake malversaties. Hij zit langer dan vier maanden achter slot en grendel.  Tegen deze beslissing gaat van Trikt in hoger beroep.

 Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: