Ontevreden werknemers Iamgold leggen werk massaal neer

De werknemers van Iamgold Rosebel Goldmines hebben hedenmiddag het werk neergelegd vanwege de uitbraak van COVID-19.

Zij vrezen enorm voor hun leven en hebben de directie benaderd om maatregelen in te voeren. Ondanks dat een arbeider positief is getest op COVID-19, is er toch nog geen sprake van social distancing binnen het bedrijf.

Vanmiddag heeft de bond met de werknemers vergaderd. Dagblad Suriname verneemt dat er nog twee personen rond 20.30 uur per ontboden ambulance zijn vervoerd, en 12 personen in quarantaine zijn. Uit ontevredenheid hebben de werknemers het werk massaal neergelegd.

De directie van Rosebel weigert het werksysteem aan te passen. Ze willen normaal de productie op gang hebben en het werk moet worden voortgezet. Het personeel kan zich hier niet in terugvinden.

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: