“Het kan toch niet?”

Alhoewel de regering de bewegingsvrijheid van burgers middels de total lockdown heeft beperkt en personen alleen volgens de lettervolgorde van hun naam op bepaalde dagen over straat mogen, werd deze maatregel gisteren door veel personen aan hun laarzen gelapt. Langs de straten waren er nog steeds groentestands te zien, iets dat in feite niet meer mag. “Aan de drukte kon je zien dat mensen het als een normale dag hebben genomen. Mensen wiens namen niet aan de beurt waren, wandelden gewoon over straat en gaven doodleuk aan dat niemand weet wat ze wel of niet mogen doen. Het kan toch niet? Ik dacht dat het een samenwerking was tussen ons allen, maar ik merk dat bepaalde mensen alleen aan zichzelf denken”, zegt een burger tegen de krant. Deze burger vertelt dat zij conform de regels gisteren over straat mocht om boodschappen voor haar moeder, die apart woont, te doen. “Mijn familienaam begint met een D, dus ik heb de gelegenheid mijn boodschappen te doen”, stelt zij verder. Ondertussen zijn er 111 besmetting en 2 doden. “Als er geen gehoor gegeven wordt aan de regels die aangegeven zijn, ben ik bang dat het aantal wederom zal gaan stijgen. Laten wij samenwerken, zodat wij de strijd samen kunnen overwinnen. Wij hebben het eerder gedaan en verder kan het ook.” 

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: