Lions Club Commewijne ontvangt AED (Automatic External Defibrillator) apparaten

De Lions Club Commewijne mocht op maandag 18 mei j.l. 10 AED (Automatic External Defibrillator) apparaten in ontvangst nemen uit handen van Newmont Suriname ter waarde van USD18,900.00. Het doel van dit project is om in district Commewijne de ambulance diensten en RGD Poli’s te voorzien van deze AED apparaten die levens kunnen redden bij hartfalen. Op dit ogenblik beschikt geen enkele ambulance of RGD Poli in district Commewijne over een AED apparaat. Volgens de cijfers van de World Health Organization (WHO) van 2017 gaan jaarlijks 6.2 miljoen mensen wereldwijd dood aan de gevolgen van beroertes en hartfalen en in Suriname alleen eiste het de levens van 572 mensen. Zeer verontrustend is hierbij vooral de steeds toenemende trend bij jonge mensen met beroertes en hartfalen als gevolg van diabetes type 2 en hoge bloeddruk. Binnenkort worden de gezondheidswerkers van de RGD poli’s, en andere first responders zoals de politie en brandweer, getraind in het gebruiken van deze AED apparaten. Lions Club Commewijne levert met dit project een bijzondere bijdrage om levens te redden en de gezondheid van de burgers met name in district Commewijne te garanderen. De President van Lions Club Commewijne, Renuka Biharie, doet daarom ook een dringend beroep op de gemeenschap om zuinig om te gaan met deze dure AED-apparaten.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: