Asis Gajadien heeft geen antwoord wanneer volk verlichting zal ervaren

“In crisissituatie zullen opofferingen gebracht moeten worden door een ieder”

In het recente tv-programma Suriname Kiest trekt de kandidaat-parlementariër van VHP in Wanica, Asis Gajadien, aan de bel over de toename van de staatsschuld van bijkans SRD 6.2 miljard. Gajadien typeert dit als een tijdbom voor de komende regering. Hij verwacht meerdere ‘verrassingen’ van de NDP om de uitdagingen voor de nieuwe regering nog groter te maken. Met de grote overwinning van de VHP is het helder dat het volk de VHP capabel acht om deze uitdagingen aan te kunnen. Echter, op de vraag wanneer het volk eindelijk die verlichting zal merken, zei Gajadien het volgende: “We zijn in een crisissituatie beland en ik denk dat in een crisissituatie opofferingen gebracht zullen moeten worden door een ieder. Er zijn groepen in de samenleving die niets meer kunnen opofferen. We gaan samen met de actoren verder kijken wie wel een bijdrage kan leveren.”

Vóór de verkiezing predikte VHP Red Suriname. Wanneer het volk ook daadwerkelijk die verlichting zal ervaren, is onduidelijk. Volgens Gajadien is de terugbetaling van de langlopende schulden gebracht naar alle toekomstige dividenten van Staatsolie en IamGold. “De komende regering kan niets doen voor de samenleving voor onderwijs, gezondheidszorg of voeding voor de samenleving. Het is misdadig wat president Bouterse samen met zijn regering doet.” Reeds vóór de verkiezing was het duidelijk dat de ‘erfenis’ van de nieuwe regering er niet rooskleurig uitziet. Heeft Gajadien of de VHP dat enigszins onderschat? Het volk hoopt het in ieder geval niet met de 20 zetels die deze partij binnen heeft gesleept.

VHP, Abop, NPS en PL zijn thans bezig om van alle verkiezingsprogramma’s één programma te maken. Geen enkele partij praat vooralsnog inhoudelijk hoe de puinhoop op te ruimen. “Als ik alles uitreken tot de verkiezing, is er SRD 6 miljard monetair gefinancierd. Dan gaat u praten om de koers stabiel te houden? Dat is die tijdbom die nu geplaatst is.” Op de vraag of de plannen van de VHP naar de prullenbak zijn gegaan, reageerde Gajadien als volgt: “We hebben wel dusdanige acties/plannen voor deze samenleving. Voor de eerste komende 6 maanden zullen wij een goede crisisbeheersingsplan uitwerken om vervolgens na 2 jaar die stabiliteit te brengen”.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: