Cycloon geselt door Covid geteisterd Mumbai

De eerste cycloon die de financiële hoofdstad van India in 70 jaar heeft getroffen, heeft de vrees aangewakkerd dat een stad die al worstelt met Covid-19 infecties haar gezondheidszorgsysteem verder zou kunnen overweldigen.

De cycloon Nisarga kwam woensdag ten zuiden van India’s financiële hoofdstad Mumbai aan land, met een stormvloed die stranden en laaggelegen sloppenwijken dreigt te overspoelen omdat de stadsautoriteiten worstelden om de pandemie van het coronavirus in te dammen.

In de hoofdstad Mumbai, de thuisbasis van Bollywood, de grootste beurs van India en meer dan 20 miljoen inwoners, troffen hoge winden wolkenkrabbers en scheurden sloppenwijken in de buurt van het strand uit elkaar.

Zo’n 100.000 mensen werden geëvacueerd uit laaggelegen gebieden in Maharashtra en het naburige Gujarat, volgens het persbureau Press Trust of India. Beide staten behoren al tot de zwaarst getroffenen van de coronaviruspandemie.

Nisarga komt slechts twee weken nadat Cyclone Amphan door de Baai van Bengalen op de oostkust van India scheurde en de staat West-Bengalen zwaar raakte, waarbij meer dan 100 mensen in India en het naburige Bangladesh werden gedood.

Dergelijke stormen komen minder vaak voor in de Arabische Zee dan aan de oostkust van India en vormen zich meestal later in het jaar en doen dit over een langere periode. Maar Nisarga kan de manieren weergeven waarop de opwarming van de oceanen als gevolg van de klimaatverandering het leven al verandert, zeiden de deskundigen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: