Hervatting verkiezings-procedures gestart in NIS


DC Nerkust heeft zonet aangegeven dat vandaag de telling van Paramaribo zal beginnen. Hij heeft de aanwezigen in het NIS gevraagd voor rust. Van elk stembureau wordt het proces verbaal 2 maal gecontroleerd. Rond half 3 wordt er een start gemaakt met het digitaal invoeren van de resultaten per kandidaat.

In het NIS zijn heel veel vertegenwoordigers van politieke partijen, activisten, politie en militairen aanwezig om te proberen waarborgen dat alles er goed en ordelijk verloopt. 

De secretaris van het Hoofdstembureau Paramaribo, mevrouw Nabibaks, legde uit dat ALLE PV’s van alle stembureaus zullen worden gescreend op volledigheid, geldigheid, en juistheid. Ze worden tweemaal gecontroleerd, dus door verschillende functionarissen, en daarna wordt alles, dus de stemmen van de kandidaten, digitaal ingevoerd door de data entry, vermoedelijk rond half 3. 

Daarna zal de secretaris van al die resultaten een uitdraai maken die wederom gescreend wordt. Dat geschiedt per stembureau, om opgenomen te worden op het uiteindelijk proces verbaal met de totale resultaten. Klopt iets niet, per stembureau, dan worden voorzitter en leden van het betreffend stembureau opgeroepen om dat te corrigeren.

DC Nerkust verduidelijkte ook dat alle processen verbaal, van alle stembureaus, aangeplakt zullen worden zodat het door een ieder die dat wenst gecontroleerd kan worden. 

Hij belichtte tevens het “incident” dat gisteren gefilmd werd, waarop de indruk gewekt werd dat iemand iets verkeerds deed bij 1 van de dozen/kisten, en zo een onjuiste indruk wekte. “Alles wordt hier gefilmd, ook door de organisatie. De mevrouw had de processen verbaal in de Kit geplaatst, en eentje moest daaruit verwijderd worden. Ze pakte er twee, en de ene werd correct teruggeplaatst. Er vond dus niets onzuiver plaats, en ook de politie stond erbij,” zegt Nerkust. 

Inmiddels zijn de procedures in gang gezet, en Dagblad Suriname houdt u op de hoogte.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: