PERSCOMMUNIQUE SNWIS 25 mei 2020 10.30 uur

De Stichting Nationaal Waarnemers Instituut (SNWIS) heeft vanmorgen 90 onafhankelijke waarnemers en ondersteunende staf ingezet voor waarneming in 9 van de 10 kiesdistricten (uitgezonderd Sipaliwini).

SNWIS deelt op grond van de voorlopige observaties aan haar gerapporteerd mee dat het merendeel van de stembureaus op de volgens de Kiesregeling voorgeschreven wettelijke openingstijd van 7 uur is aangevangen met het stemproces. Echter zijn er meldingen uit het veld binnengekomen van 2 stembureaus in Moengo die later dan 7.45 uur zijn opengegaan en 1 uit Lelydorp die later dan 7.30 uur is opengegaan.

Vooralsnog zijn er geen rapportages ontvangen over noemenswaardige incidenten in en rondom de stembureaus rond het openingstijdstip.

Bij het uitbrengen van dit perscommuniqué hebben een aantal klachten over onregelmatigheden ons bereikt die nu in onderzoek zijn.

Namens SNWIS

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: