Coronianen gebelgd over vreemde stemmers in hun district

Coronianen hebben ernstig aan de bel getrokken toen het hun opviel dat er vier bussen, met zichtbaar NDP erop, 3 stembureaus in Coronie hebben aangedaan.

De stembureaus van Hamilton, Totness en Johanna Maria resort werden door deze 4 bussen vol vreemde stemmers aangedaan. De stemmers zijn volgens hun oproepkaart ingeschreven te plantage Lisols, hetgeen elke Coroniaan vreemd in de oren klinkt.  Plantage Lisols heeft namelijk geen woningen en betreffen het slechte blote kavels. Daarnaast kennen alle Coronianen elkaar en het is dan ook erg vreemd dat geen van deze stemmers bekend voorkomen bij de Coronianen. Hiervoor is ook gelijk de aandacht gevraagd van de voorzitter van het stembureau, echter werd niets met deze melding gedaan.

Inmiddels heeft advocaat Antoon Karg namens de politieke partij PRO een melding van deze onregelmatigheid gedaan aan het Onafhankelijk Kiesbureau, Het Centraal Hoofdstembureau en het Anti Fraude Platform.

Het schrijven van Dhr Karg is hier onder te downloaden

error: Kopiëren mag niet!