Rusland gaat verder met “Power of Siberia 2” pijpleiding naar China

De staats-gerunde energiegigant Gazprom van Rusland zegt dat het met het ontwerpwerk voor een nieuw pijpleidingsproject is begonnen, genaamd “Power of Siberia 2”, die de volumes van het aardgas meer dan zou verdubbelen en aan China zou kunnen leveren.

Gazprom CEO Aleksei Miller zei op maandag dat de pijpleiding tot 50 miljard kubieke meter gas naar China per jaar zou kunnen vervoeren, en mogelijk door Mongolië zou kunnen gaan.

Het plan voor de route werd eerst jaren geleden aangekondigd, zei Reuters.

In December 2019, begon Gazprom aardgas aan noordoostelijk China via zijn “Power of Siberia 2”, onder een 30 jaig contract te leveren, een deal van $400 miljard met het Nationale Bedrijf van de Aardolie van China (CNPC). De pijpleiding zal naar verwachting uiteindelijk 38 miljard kubieke meter gas per jaar leveren wanneer zij in 2025 haar volledige capaciteit bereikt.

China heeft de vraag naar gas dit jaar zien verzwakken te midden van inspanningen om de verspreiding van het coronavirus onder controle te houden, maar de consumptie zou op lange termijn moeten groeien. Tegen 2050 voorspelt de Amerikaanse Energy Information Administration (EIA) dat China bijna drie keer zoveel aardgas zal verbruiken als in 2018.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: