Centrale en Vreedzaam Markt ingaande vrijdag weer open

De Centrale Markt en de Vreedzaammarkt zullen, als het streven lukt, op vrijdag 22 mei weer open kunnen. Morgen reeds moeten alle standhouders hun stands schoonmaken en desinfecteren, en daar krijgen ze de gelegenheid toe van 8 uur ‘s morgens tot 2 uur ‘s middags. Daarnaast zal de marktmeester, Dhr Lecton, ze dan alle instructies en maatregelen meegeven om de markten op veilige en verantwoorde wijze te kunnen openstellen op vrijdag. Ook met de groothandelaren wordt overleg gepleegd.

Dit betekent weliswaar dat het absoluut niet meer toegestaan zal zijn markt of stands te houden op plekken als de Domineestraat en andere tijdelijke plaatsen waar mensen “markt” hielden, omdat een ieder terug kan en mag naar zijn plek op de markten. Dit alles deelde DC Mike Nerkust mede op de reguliere persconferentie van het Covid-19 team op woensdag 20 mei.

Overigens werd op een vraag van de media ook meegedeeld dat de belastingverlichtende maatregel van SRD 125 naar SRD 750 reeds vandaag is ingegaan, volgens rapportage van het ministerie van Financiën. Particulieren en bedrijven moeten wat dit betreft zelf in contact treden met de belastingdienst.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: