OHM Nariteam discussieert over visie van Surinaamse politica over de periode 2020/2025

Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM), opgericht in 2005, organiseert reeds twee jaren via haar vrouwennetwerk, OHM Nariteam, buurtgesprekken (batcits) via de lokale tempelorganisaties. Hierbij worden vooral vrouwen in het voetlicht geplaatst en gaan ze met deskundigen in discussie over de gezinssituaties, gezondheidsissues, juridische vraagbakken alsook armoedebestrijding. Middels deze vorm van ‘seva’ probeert OHM een bijdrage te leveren aan de verbetering van het leven van deze vrouwen en gezinnen. In verband met de komende verkiezingen blijkt dat het aantal vrouwelijke kandidaten op DNA-, rr- en dr-niveau aardig is toegenomen. Het OHM Nariteam heeft gemeend een paar van deze vrouwen te benaderen om hun visie te geven over hoe zij denken, indien gekozen, Suriname vooruit te brengen in de ontwikkeling in diverse facetten.  En hoe zij hun rol zien in het totaal politieke spectrum; immers de afgelopen 45 jaar hebben de mannen de Surinaamse politiek gedomineerd op 2 vrouwelijk voorzitters van DNA na. Wordt het misschien tijd dat we een vrouwelijke president kiezen? En meer vrouwen op bestuurlijke posities? 

Op dinsdag 19 mei organiseert het OHM Nari(Ladies)-team in samenwerking met Trishull Broadcasting Network een discussieavond om 20.00 uur. De aspirant DNA-kandidaten zullen via Zoom live via Trishull Radio, kanaal 98.9, te horen en via tv-kanaal 20.6 te zien zijn. Ook via Facebook en YouTube Live Stream https://www.youtube.com/channel  zal deze avond te volgen zijn.

Het thema van deze avond is: ‘Wat is de visie van de Surinaamse politica over de periode 2020/2025?’ De gastsprekers zijn Reshma Kuldipsingh, Wiedia Jawalapersad, Varsha Ramrattan, Hariette Ramdien, Anoushka Gopalrai, Rekha Kalpoe, Niesha Isrie-Jhakri, Reshma Mangre, Soesmakoemarie Bahadoer en Krishna Mathoera. Het is de organisatie niet gelukt enkele andere kandidaten te bereiken. In enkele minuten zullen deze gastsprekers hun visie delen met de samenleving, waarna vragen ge’smst of ge’appt kunnen worden op het nummer (+597)7557799.

De mc voor de avond is mr. Chandra Algoe, advocaat en mediakenner, ondersteund door mr. Amreeta Baidjoe, de voorzitter van het OHM Nariteam. De technologie en support wordt beschikbaar gesteld door RCFA Accountants. Stichting OHM hoopt hiermede een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling via haar vrouwennetwerk en zal in de toekomst haar activiteiten verder ook richten op deze groep.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: