Nieuwe highway vernoemd naar president

De nieuwe highway heet ‘Desiré Delano Bouterse Highway’. President Desi Bouterse blijkt het echter niet eens te zijn met deze benaming. “Zo een gevaarlijke Highway naar mij vernoemd. Ik ben er niet mee eens, maar goed”, zei het staatshoofd lachend in zijn toespraak tijdens de officiële opening van de nieuwe highway in het district Para. De nieuwe highway is 9,5 kilometer lang en 30 meter breed met twee rijstroken.   Het project heeft USD 60 miljoen gekost. De tijd om de Johan Adolf Pengelluchthaven te bereiken wordt verkort, terwijl de Indira Gandhiweg zal worden ontzien. De president gaf aan dat met de aanleg van deze weg er ruim 5.000 hectare aan plantages is ontsloten, waaronder grotendeels de plantages Hannover en Mawakabo. Hij verwacht dat dit zeker ontwikkeling zal brengen voor dit gebied, waaronder het ontstaan van een nieuwe wooncentrum. Ook zal het economisch potentieel in dit gebied zich kunnen ontwikkelen, waaronder de kassenteelt, dienstverlening, recreatie en de inrichting van een industriecentrum. Deze weg is ook een directe verbinding tussen 2 Surinaamse exporthavens. De president gaf dat het ook in de planning ligt om de brug van Kaaimangrasie over de Surinamerivier te benutten en de gebieden aan beide kanten te ontsluiten. Dat project is nu begroot voor USD 43 miljoen.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: