Meer dan 2.000 bestuursambtenaren zijn zeer ontevreden en dreigen in actie te gaan

Nieuwe loonreeks laat maanden op zich wachten

De Bond RO trekt aan de bel: meer dan 2.000 bestuursambtenaren zijn zeer ontevreden en dreigen in actie te gaan. De beloofde nieuwe loonreeks laat namelijk al maanden op zich wachten. De bond heeft het idee dat er met hen gesold wordt, waardoor de leden behoorlijk verhit zijn. De shopstewards komen vandaag bijeen om de verder te nemen stappen te bepalen. De verwachting is dat de bestuursambtenaren maandag in actie gaan. Glenn Swamipersad, voorzitter van de Bond RO, zegt aan Dagblad Suriname dat de bestuursdienst een belangrijke dienst is. “Als de bestuursambtenaren in actie gaan, heeft dat een negatieve invloed op de voortgang van de verkiezingen en ook op het helpen coördineren van de activiteiten van het Covid-team”, verduidelijkt Swamipersad.

Hij voert aan dat de onderhandelingen voor de implementatie van de nieuwe loonreeks veel te lang duren en dat het ultimatum verstreken is sedert maart 2020. De Bond RO wil een verhoging op de verschillende toelagen. Waar de leden van deze bond ook ontevreden over zijn, is dat de bevorderingen van bestuursambtenaren die jarenlang in dienst zijn en zich volledig inzetten,  uitblijven. Dit, terwijl veel politieke bevorderingen plaatsvinden. Swamipersad merkt op dat er tot op heden geen uitvoering is gegeven aan de weder opstart van het Instituut Bestuursambtenaren Suriname (IBAS). “Dit is de enige opleiding voor de bestuursambtenaren van midden en hoge kader, waardoor je kan groeien. Als we geen IBAS hebben, hebben we ook geen kader”, aldus Swamipersad.

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: