Corruptieschandalen Hoefdraad stapelen zich op

De corruptie schandalen rond de NDP-regering en minister Hoefdraad houden maar niet op. De VHP blijft met verontwaardiging kennis nemen van hoe minister Hoefdraad 100% van zijn tijd besteedt aan het verpanden en verkwanselen van Surinaamse eigendommen. In alle geheimzinnigheid, zonder rapportage naar de Nationale Assemblee en zonder visie of plan, zoals in zoveel andere acties die hij heeft ondernomen.

Nu wordt bekend dat hij ook het Centraal Suriname Natuur Reservaat, dat op de Wereld Erfgoed Lijst van de UNESCO staat, wil verpanden om een zogenaamd. “Fonds” te creëren. Uit niets blijkt waarvoor de middelen gebruikt zouden worden. Het is weer een initiatief om onze natuurlijke rijkdommen goedkoop te verkopen aan het buitenland en de opbrengsten in een bodemloze put te storten. Deze NDP-regering doet niet onder voor koloniale machten die ons land eeuwen hebben uitbuit. Ze doen er een schepje bovenop om onbeschaamd de eigen zakken rijkelijk te vullen.

Wat in de kwestie van het Centraal Suriname Natuur Reservaat nog meer verbaasd, is het feit dat de minister ook nu weer alle procedures en protocollen negeert, zoals hij dat continue doet en heeft gedaan bij andere deals met onze natuurlijke rijkdommen. Zo is de UNESCO niet van deze plannen op de hoogte gesteld, terwijl zij toestemming moeten verlenen en als partner betrokken moeten worden.

Saillant detail is dat de Republiek Suriname ongeveer US$ 60.000 achterstallig is in contributies bij deze VN organisatie, opgebouwd over een aantal Jaren. Dus terwijl de minister de internationale reputatie van de Republiek schaadt door geen middelen beschikbaar te stellen voor UNESCO, vindt hij het wel belangrijk genoeg om in één keer en voor één person een bedrag van bijna US$ 90.000 uit te geven om een privé vliegtuig te charteren voor zijn schimmige deals. Het is symptomatisch voor het beleid van deze minister en deze NDP-Regering. Verkwisting en onzorgvuldig omgaan met geldmiddelen van het volk van Suriname.

Met het wederopbouw plan van de VHP zullen onze natuurlijke hulpbronnen met visie en doordachte plannen worden ingezet voor de daadwerkelijke duurzame ontwikkeling van het land. Dit op een wijze dat het ten goede komt aan het volk. De VHP zal onder andere de wet activeren voor het nationaal stabilisatie en welvaart fonds, waar opbrengsten uit bijvoorbeeld goud, hout en olie worden gespaard. Deze voordelen komen toe aan het gehele volk en niet aan een kleine elite. Aan deze verwerpelijke NDP-levensstijl van lenen, verkwisting en disrespect komt op 25 mei a.s. een einde.

VHP

error: Kopiëren mag niet!