Sociaal pakket met verhogingen bekend

Tijdens de Covid-19 update heeft Financiënminister Gillmore Hoefdraad een pakket aan maatregelen bekendgemaakt. Zo gaat de Algemene Kinderbijslag naar SRD 1000 per huishouden. AOV wordt additioneel SRD 525 per persoon verhoogd. Na evaluatie zullen alleen mensen die afhankelijk hiervan zijn, ervoor in aanmerking komen. Gepensioneerden krijgen een toelage van SRD 500 per maand. Mensen met een beperking krijgen een verhoging van SRD 325 naar SRD 1000 per maand. Uitkering van zwakke huishoudens wordt verhoogd van SRD 37 naar SRD 250. Werklozen krijgen een uitkering van SRD 1500 per maand. De tegemoetkoming zal per maand worden geëvalueerd. Naast het noodfonds van SRD 400 miljoen, komt er ook een productiefonds via een staatsbank van ongeveer SRD 300 miljoen. Ook komen er maatregelen voor een woningbouwfonds van SRD 50 miljoen en verstrekken van leningen.

FR

error: Kopiëren mag niet!