President Bouterse kondigt aangepaste maatregelen COVID-19 aan

President Desiré Bouterse heeft aangepaste maatregelen in verband met COVID-19 aangekondigd voor de Surinaamse samenleving. Ten eerste zal de totale lockdown op de oostgrens, met name op; de Lawa-, Marowijne- en Tapanahonyrivier worden omgezet in een partiële lockdown. Deze zal van 6 uur ’s avonds tot 6 uur ’s morgens duren. De grenzen blijven gesloten. Hetgeen inhoudt dat het oversteken van en naar onze buurlanden niet is toegestaan. Ook zullen de verschillende checkpoints gehandhaafd blijven.
Ten tweede zal de partiële lockdown in de rest van Suriname met ingang van zondag 10 mei aangepast worden. Men mag zich niet op de openbare weg bevinden van 11 uur ‘s avonds tot 5 uur in de ochtend. Ook het samenscholingsverbod is aangepast naar een maximum van 50 personen. De publieke gezondheidsmaatregelen blijven gelden: handen wassen, niezen of hoesten in uw armholte, als ook 2 meter afstand houden van elkaar.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: