Neus over opschorting valutawet: ‘Dit was een kwestie van wie heeft de langste adem’

Kantonrechter Sylvana Bradley heeft dinsdagmorgen beslist dat de toepassing c.q. verbindendheid dan wel de rechtskracht van de Wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren (Valutawet) dient te worden opgeschort totdat het Constitutioneel Hof over de grondwettelijkheid dan wel niet-grondwettelijkheid en derhalve de rechtskracht daarvan heeft beslist. “Ik heb heel hard gelachen”, zegt Maisha Neus, voorzitter van de politieke partij Strei!, op vragen van Dagblad Suriname. De Wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren (valutawet) was volgens Neus alleen maar gestoeld op farces, waardoor het volgens haar te verwachten was dat deze wet in de praktijk nooit stand zou houden. “Dit was slechts een kwestie van ‘wie heeft de langste adem’”, benadrukt de lijstduwer van Srei! in Paramaribo. De politica voert aan dat de wet in de praktijk ook geen enkel positief effect heeft gehad, terwijl het juist de bedoeling was van de initiatiefnemers ervan om de stijgende valutawisselkoers middels wetgeving te zakken. Uiteindelijk zorgde het ervoor dat er 4 verschillende koersen ontstonden. “Men heeft 1 tot 2 weken een zekere angst ingeboezemd, waardoor die koers een beetje was gedropt, maar gisteren was die koers weer 1 op SRD 15 voor de US-dollar. Dus wetgeving gebruiken om de economie en de koers te beïnvloeden, is een farce en volksverlakkerij. Het gaat nooit werken”, aldus Neus.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: