Sharmila Mansaram: “Ik heb meer kunnen doen bij de NDP in 3 jaren, dan 25 jaar VHP”

“Ruim 6.000 personen geregistreerd voor sociale steun”

In gesprek met Frans Pinas van Radio Stanvaste heeft voormalig VHP-parlementariër en huidige NDP’er Sharmila Kalidien-Mansaram gezegd dat zij meer heeft kunnen doen bij de NDP in de afgelopen 3 jaren dan in haar 25-jarige carrière bij de VHP.

Actief via sociaal centrum

Kalidien-Mansaram reageerde op een vraag van Pinas over activiteiten van haar binnen de NDP. “Ik ben er wel, alleen kom ik naar buiten via eigen kanalen. I chose my battles.  We zijn bezig in het veld met de campagne. Wij steunen ook de minderbedeelden en de sociaal zwakkeren. Het is een hele grote organisatie. Er zijn mensen die we huis aan huis bezoeken. Er zijn ruim 5.000 tot 6.000 mensen geregistreerd. We weten dat er enige nood is in de samenleving. Ik heb een sociaal centrum opgezet. Daar kan ik mensen helpen zonder bureaucratie. Wij hebben duizenden geholpen met babyvoeding en levensmiddelen enzovoort. Ik kan in mijn eentje beslissingen nemen. Als iemand hulp vraagt, heb ik mijn netwerk.”

Politieke carrière

“Ik ben nooit in de politiek gestapt voor een lijst. Ik ben ook niet naar de NDP gegaan voor een promotie.” Over het niet voorkomen op een kandidatenlijst geeft zij aan, dat ‘jullie verwachtingen niet in lijn zijn met die van mij’. “Het is nooit mijn prioriteit geweest. Ik heb de voorzitter van de NDP ook gezegd: “als u van plan ben mij op de lijst te zetten, dan moet u goed nadenken. Ik hou van de politiek en de politiek schijnt ook van mij te houden. Er was een hele toestand bij de VHP over de kandidaten en de procedures, maar het had puur te maken met de politiek van Chan (Santokhi, red.). Ik sta niet open voor achterkamerpolitiek en daarom ben ik uitgestapt. Ik ben niet weggegaan om de aanhang, maar om de voorzitter”, zegt Kalidien-Mansaram.

Verschil tussen NDP en VHP

Volgens Kalidien-Mansaram zijn er veel verschillen tussen de 2 partijen. Het ziet er niet fraai van binnen uit bij de VHP. “Badjalala was iemand die echt alles deed en zo iemand is bedankt. De VHP bestaat al 70 jaar. De partij heeft markante dingen gehad. Maar de NDP heeft een grote voorsprong op de VHP. Je hebt oprechte leiders nodig voor natievorming. NDP is gestoeld op de gedachte die gestoeld is op de ‘revo’ gedachte. Daaraan zijn de 5 zuilen van de gedachte verbonden. Vele mensen begrijpen de revo niet, ik heb mij verdiept de afgelopen jaren. Met het financieel huishouden is het misschien misgegaan, maar infrastructuur bijvoorbeeld is altijd zwaar aangepakt. De NDP heeft baanbrekend werk gedaan en is de enige echte multi-etnische nationale partij”, aldus Sharmila Kalidien Mansaram.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: