KPA legt werk massaal neer

De leden van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) hadden de afgelopen week aangekondigd dat zij dinsdag het werk massaal lam zou leggen indien hun geld zoals beloofd niet op dinsdag 5 mei zou worden gestort.

Het geld is nog steeds niet overgemaakt.. Intussen hebben de ontevreden leden zich verzameld bij de Centrale Penitentiaire Inrichting Santo Boma en hebben het werk neergelegd. Dit bevestigt  Aniel Ramharakh, lid van de bond KPA. Hij zegt de dat minister van financiën, Gillmore Hoefdraad de leden nog wat ruimte heeft gevraagd om het geld over te maken.

“De leden willen niets meer horen, zij eisen hun geld en hebben het werk lamgelegd. Er zullen geen werkzaamheden meer worden uitgevoerd totdat het geld wordt gestort.” 

Afgelopen woensdag 29 april hadden de leden reeds aangekondigd dat zij het werk totaal zouden lamleggen. Die dag werd voor 10.00 uur er een schrijven ontvangen van uit het ministerie dat de gelden van de leden van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) uiterlijk donderdag 30 april zouden worden overgemaakt. Echter blijkt dat het ministerie zich niet heeft gehouden aan de afspraak. In een eerder gesprek had de bondsvoorzitter, Max Breinbrug, aan de krant voorgehouden dat na afstemming met de leden de sit-downactie van het KPA tijdelijk was opgeschort. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: