Voortvluchtige Jampa wederaangehouden

 Het Calamiteiten team van KPA en de leden van RBT hebben kort na de ontvluchting van de gedetineerde, Vincent Jampa op donderdag 30 april hem wederom in de kraag gevat.

Volgens KPA-voorlichter Wendel Pinas was er een gezamenlijke actie tussen de RBT leden en het Calamiteiten team van KPA. Jampa werd te Witboiti gesignaleerd en bij het zien van de KPA-leden sprong hij in het Saramacca kanaal. Intussen werd het RBT ingeschakeld dat bij de aanhouding vuurwapengeweld heeft aangewend. Jampa is geraakt en hij is na medische behandeling momenteel in de Centrale Penitentiaire Inrichting Santo Boma ondergebracht.

Pinas zegt dat de schotverwonding niet van ernstige aard is. Deze gedetineerde zag op die bewuste dag omstreeks 11.00 uur zijn kans schoon om op tot nog toe onverklaarbare wijze uit de Penitentiaire Inrichting Duisburglaan (PID) te ontsnappen. Volgens Pinas is men bezig te onderzoeken hoe deze gedetineerde zijn vlucht mogelijk heeft gemaakt. 

Jampa is door de kantonrechter veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar wegens doodslag op het slachtoffer Alex Riley. Het slachtoffer werd op 1 januari 2018 aan de Doewatrastraat te Munder doodgeschoten. De 37-jarige veroordeelde was na het schietincident voortvluchtig. Op zondag 19 februari 2018 werd de verdachte door de recherche van Oost in het Lawagebied aangehouden. De kantonrechter heeft Jampa voor doodslag veroordeeld tot 15 jaar onder aftrek.

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!