Olieprijs stabiliseert verder

De olieprijs herstelt verder. De futures in New York kwamen kort boven de $20 per vat in Azië en zijn deze week al met 17% gestegen. West Texas Intermediate voor juni steeg met 5,4% naar $19,86 per vat. Een vat Brent voor juli steeg met 2,7% naar $27,20 in de ICE Futures Europe Exchange. Het besluit van de Opec om vanaf vrijdag 10 miljoen vaten per dag minder te produceren en de lagere productie van andere grote producenten leidt tot een wereldwijde daling. ConocPhilips gaat vanaf juni meer dan 400.000 vaten per dag minder produceren, Noorwegen, 250.000 vaten minder. Daarnaast is de vraag in de VS afgelopen week flink toegenomen. Ook grote steden in China, de grootste importeur van olie, zitten bijna op het oude vraagniveau.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: