Wereldgebeurtenissen die in mei op stapel staan

1 mei 2020 – 31 mei 2020 – Elke maand publiceert Graphic News een Wereldagenda van de komende gebeurtenissen die de wereld de komende maand vorm zullen geven. Zowel de gedrukte als de interactieve formaten van de Agenda zijn beschikbaar — de laatste, een uitgebreide versie voor websites, smartphones en tablets.

De gebeurtenissen in mei worden nog steeds gedomineerd door de wereldwijde coronaviruspandemie.

27 mei, V.S: Het SpaceX Crew Dragon-ruimtevaartuig, met Doug Hurley en Bob Behnken aan boord, is gepland om naar het internationale ruimtestation te gaan. Het zal de eerste lancering van NASA-astronauten in een baan om de aarde zijn sinds de laatste ruimtetransportmissie in 2011.

17-21 mei, Zwitserland: De vergadering van de Wereldgezondheidsorganisatie moet zich buigen over het besluit van de Amerikaanse president Trump om de financiering op te schorten, wat gevolgen heeft voor de inspanningen om de coronaviruspandemie in te dammen.

10 mei, Polen: De regeringspartij Law and Justice (PiS) gaat door met presidentsverkiezingen via de post, ondanks een nationale lockdown. De door PiS gesteunde zittende Andrzej Duda wordt voorspeld te zullen winnen.

20 mei, VN: Wereld Bijendag belicht een nieuw programma van UNESCO en Franse parfumeur Guerlain om de bedreigde bestuivers te helpen redden. Bijen worden steeds meer bedreigd door menselijke activiteiten.

23 mei, Indonesië: De jaarlijkse uittocht van miljoenen mensen die aan het eind van de islamitische vastenmaand Ramadan de steden verlaten om hun familie te bezoeken, is verboden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Indonesië heeft na China het hoogste aantal Covid-19 sterfgevallen in Oost-Azië.

4-13 mei, V.S: Het Hooggerechtshof zal argumenten horen in zaken die vanaf maart zijn uitgesteld en die betrekking hebben op dagvaardingen voor president Donald Trump’s financiële administratie.

8-9 mei, Europa: De Covid-19 pandemie verhinderde de geplande herdenkingen ter gelegenheid van de 75e Victory in Europe (VE) Day. Het heeft ook het uitstel van de enorme parade van Vladimir Poetin op de Dag van de Overwinning in Moskou geforceerd.

12 mei, Italië: Florence Nightingale, de grondlegger van de moderne verpleging, werd 200 jaar geleden geboren. De Dame met de Lamp heeft het sterftecijfer van de soldaten in de Krimoorlog drastisch verminderd in een tijdperk vóór de
ontdekking van ether of antibiotica.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: