Pfizer heeft eind dit jaar 10-20 miljoen noodvaccins

Pfizer streeft ernaar om tegen het einde van 2020 tien tot twintig miljoen doses van een coronavirusvaccin te maken. Het Amerikaanse farmaceutisch concern werkt samen het Duitse BioNtech aan vaccin dat, afhankelijk van de testresultaten, mogelijk voor noodgevallen kan worden ingezet.

‘Natuurlijk moeten we afwachten en zien hoe de werkzaamheid en veiligheid van het vaccin, hopelijk in de komende maanden, wordt aangetoond’, aldus het hoofd van de divisie Pfizer vaccins, Nanette Cocero, donderdag tijdens een telefonische persconferentie, aldus persbureau Reuters. ‘Maar in de veronderstelling dat dit is aangetoond, willen we de productie vrij snel opvoeren om tegen het einde van dit jaar ongeveer tien tot twintig miljoen doses te hebben, die naar verwachting natuurlijk in een noodsituatie zullen worden gebruikt’, aldus Cocero.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: