Interpol: drugscriminelen schakelen koeriers in

Drugscriminelen gebruiken koeriersdiensten die werkzaam zijn voor restaurants en bars om pillen en poeders te vervoeren. Dat gebeurt sinds de coronacrisis aan de lopende band en op grote schaal, zegt de internationale politieorganisatie Interpol.

De organisatie baseert zijn bevindingen op politierapporten uit het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Ierland en Maleisië. In deze landen bezorgen koeriers in auto’s en op brommers en fietsen onder meer cocaïne, hasj, ketamine en xtc.

Door de strikte quarantainemaatregelen tegen de verspreiding van het virus waardoor mensen gebonden zijn aan huis is het aantal drugskoeriers flink toegenomen. In Ierland pakte de politie een koerier op die 8 kilo aan cocaïne bij zich had. Daarnaast waren er twee handwapens verstopt in een pizzadozen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: