Covid-19-lockdowns in Europese landen

Delen van Europa versoepelen Covid-19-restricties, maar de richtlijnen rond social distancing blijven gelden terwijl leiders een weg naar een normaal leven proberen te vinden waarin de bevolking beschermd is tegen een nieuwe piek in infecties.

Binnen vier maanden na de eerste identificatie in Wuhan, China, heeft Covid-19 wereldwijd meer dan drie miljoen mensen besmet.

Het snelle tempo van de verspreiding is acuut gevoeld in Europa, waar het bevestigde aantal dodelijke slachtoffers de 120.000 heeft overschreden.

De eerste bevestigde gevallen in Europa werden op 24 januari in Frankrijk vastgesteld. Kort daarna werd het in Duitsland ontdekt en al snel werd Europa door de directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, beschreven als “het epicentrum van de pandemie”.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: