Lied “Desh ki dharti” uitgekomen


Dat de Aarde een belangrijke plaats inneemt bij ons allen, is een feit. De mens kan zonder de gaven van Moeder Aarde niet bestaan. Dat is weer extra gebleken de laatste tijd, als we kijken naar wat de eerste basisbehoeften zijn die een mens zoekt als hij op zichzelf aangewezen is. Desondanks gaat de mens vaak heel egoïstisch en roekeloos om met de Aarde. De gevolgen daarvan zien we overal om ons heen.

Om mensen te motiveren om op zorgvuldige wijze met de Aarde om te gaan, heeft Sharda Doekhie deze week een compositie uitgebracht, die het belang van het zorgvuldig omgaan met de Aarde benadrukt, niet alleen voor ons, maar ook voor de komende generaties en alle andere levende wezens die al veel langer dan wij op deze planeet verblijven.

De zangers die dit lied hebben vertolkt zijn Nisha Madaran, Ilhaam Ahmadali, Fariz Barsatie en Viresh Oedietram. De arrangementen zijn gemaakt door Anthony Hintzen en als overige muzikanten zijn betrokken Randy Baitali, Gordon Brandon, Roché Soehawan en Ilhaam Ahmadali.

Sharda Doekhie is reeds 35 jaren actief in de Surinaams-Hindostaanse muziekwereld. Ze heeft reeds 15 eigen composities uitgebracht, waaronder ook liederen ter gelegenheid van Divali, Eid ul-Fitr en Wereld Milieudag. De gelegenheid van Aardedag, 22 april, leek haar een zeer geschikt moment om de boodschap van “Desh ki Dharti” tot de mensen te brengen. Zij wil hen hiermee zoveel mogelijk motiveren om hun verantwoordelijkheid te nemen in het zorgdragen voor moeder Aarde, die gedurende miljoenen jaren heeft voorbereid, waar wij nu dankbaar gebruik van mogen maken. Aangezien veel oude beschavingen dit al wisten en ook veel respect hadden voor deze intelligente levensprocessen, is er ook besloten om in deze compositie enkele oude traditionele geluiden op te nemen, naast de modernere fusion vibe van oosterse en westerse elementen. 

De titel ‘Desh ki Dharti’ verwijst naar de grond van het land, in de ruimste zin, dus moeder Aarde in haar geheel. Het lied is vanaf 20 april op de radio te beluisteren. De videoclip zal eind van deze week beschikbaar zijn.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: