Alerte militair schiet inbreker neer

De militair J.W. heeft donderdagmiddag een inbreker neergeschoten.

De verdachte heeft kort voor het schietincident getracht in te breken thuis bij de militair aan de Filemonstraat. Volgens de verklaring van de benadeelde lag hij te slapen toen zijn slaapkamerdeur plots werd opengetrapt. Bij het zien van de aangever rende de dader weg. Hij werd toen achterna gezeten door de benadeelde die militair bleek te zijn.

Tijdens de achtervolging heeft de militair het vuur geopend met als gevolg dat de inbreker werd geraakt. De inbreker was gezeten in een Nissan Note, waarin de politie later bloedsporen heeft aangetroffen. Het bedoeld voertuig werd onbeheerd aangetroffen en werd weggesleept naar de plaats van berging. De politie die intussen was ingeschakeld zat achter de verdachte aan. Het gelukte de recherche om de gewonde verdachte aan te houden, en hij werd per ontboden ambulance vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp voor medische behandeling.

De verdachte is onder politiebewaking opgenomen in het ziekenhuis. Hij heeft niets kunnen buitmaken thuis bij de militair. Het onderzoek duurt voort.

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!