“Hoe kom ik aan dollars?”

Ondernemers die aan de verschepers voor het transport van hun goederen moeten betalen, moeten dat  in USD dollars doen. De vraag “hoe kom ik aan dollars” geldt ook alle ondernemers die zaken doen met het buitenland. Ook in eigen land  hebben ondernemers en particulieren nog steeds dollars nodig aangezien voor de afbetaling van auto’s nog USD worden gevraagd. Het advies is dat de mensen naar hun bank moeten, maar iedereen zegt vrijwel in koor dat de banken zelf stellen geen dollars te hebben. 

Bryan Renten, voorzitter van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), zegt dat de nieuwe valutawet stelt dat betalingen in USD wel zijn toegestaan, mits dit giraal gebeurt. “Maar een ondernemer geeft daarover als reactie dat om giraal te betalen dat geld op je rekening moet zijn. Om USD op je rekening te storten moet je ze kopen en om te kopen moet de bank over dollars beschikken en dat hebben ze niet”, verzucht de ondernemer.

“Een eigenaresse van een zaak zegt dat als ze dollars op straat kan vinden, ze dat zeker zal doen. Al moet ik meer betalen, ik heb dollars nodig om mijn auto af te lossen”, zegt ze wanhopig. De ondernemer merkt tot slot op “dus ik kom klem te zitten, maar die transporteur komt ook klem, want die moet dollars van mij ontvangen”. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: