Geen wangedrag binnen de regio’s Oost, West en Midden Suriname

De politie binnen de regio’s Oost, West en Midden Suriname heeft dinsdagavond tot in de ochtend van woensdag 1 april 2020 niet te maken gehad met ongehoorzame burgers. Wel heeft de politie in de regio Paramaribo gedurende de afgelopen drie avonden van de lockdown te maken gehad met groepjes asociale personen in het politieverzorgingsgebied van Latour. Deze groepen daagden openlijk de politie en militairen uit. Zij namen daarmee doelbewust het risico om het Covid-19 verder te helpen verspreiden. Aan de Ramgoelamweg is een autobestuurder tijdens “zijn show” met zijn eigen voertuig heel hard tegen een obstakel gereden. Hij was bezig zich aan te stellen op de openbare weg door met zijn wagen, met een snelheid en met gierende banden te keren. De schade aan het voertuig was aanzienlijk.  Ook bleek dat er heel luid muziek werd afgedraaid in de voertuigen. Een heleboel jongeren stonden zich op straat te vermaken alsof zij in een geweldige feeststemming verkeerden. De politie van Latour heeft geen meldingen gehad van overtreders. Er zijn wel videobeelden op social media waarop te zien is hoe toch wel ongehoorzame burgers van deze buurt uit hun vel zijn gegaan. Dit gebeurde kort voor 20.00 uur in de avond en het duurde ruim een kwartier. Ook blijkt dat politie Uitvlugt te maken heeft gehad met een wegbarricade. Dit gebeurde aan de Kasabaholoweg. Men had stenen op de weg geplaatst als versperring. De politie heeft samen met de militairen, de weg vrijgemaakt door de barricade te verwijderen. Station Flora heeft twee personen bij een bandenzaak aan de Licaniastraat aangetroffen die hun aanwezigheid op straat niet konden verklaren. Zij werden toen door de politie overgebracht en werden na 06.00 uur heengezonden. De politie van Flora zegt dat zij geen mensen met wangedrag in hun ressort zijn tegengekomen. Deze manschappen complimenteerden de burgers van hun ressort en zij doen een beroep op de burgerij om zich keurig te gedragen en de gestelde maatregelen in acht te nemen.

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: