VMS stoort zich aan onjuiste uitspraken minister Elias

De Vereniging van Medici (VMS) heeft donderdag een schrijven gericht naar minister Antoine Elias van Volksgezondheid en daarin haar bezorgdheid geuit over de onjuiste uitspraken van de minister, het gebrek aan beschermend materiaal en de Zorgwetten die zijn ingediend bij de DNA zonder dat de stakeholders zich daarover hebben kunnen uitlaten.

Op de persconferentie van woensdag 25 maart betreffende de aanpak en bestrijding van het Coronavirus werd aan de pers medegedeeld dat er wordt samengewerkt door de VMS met de Cubaanse artsen. “De VMS wil u hierbij erop attenderen dat zij geenszins betrokken is door uw Ministerie bij het wel of niet binnenhalen van de 51 gezondheidswerkers uit Cuba, en evenmin is de VMS ermee bekend dat zij nu samenwerkt met deze gezondheidswerkers. De VMS heeft zich nimmer gekant tegen het tijdelijk versterken van het artsenbestand op grond van een aanwezige behoefte (d.w.z. zonder tekortdoening aan onze eigen jonge artsen in opleiding), mits de nieuwkomers daartoe ook voldoende gekwalificeerd zijn”, laat de VMS weten. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: