Tsang belooft prijzen in winkels op basis van CBvS-koers

Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme

Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme zei gisteren op de 14de persconferentie van het Covid-19 team dat er goed overleg geweest is met de importeurs en de winkeliers, en dat de goederen in de winkels op basis van de CBvS-koers van 7.52 zullen worden verkocht. Aanvankelijk was er een model, waarbij Chotelal de importeurs van dollars zou voorzien voor met name basisgoederen tegen een koers van 8.5, maar er is nu een nieuwe wet die voorschrijft hoe dat moet, en van dat model is dus afgestapt. Chotelal en Combe Markt hanteren wel al lagere prijzen voor basisgoederen. Ook gaf Tsang aan dat de prijsverhogingen niet van de winkeliers kwamen, maar van de importeurs door onzekerheid over de koers.

Met de winkeliers is afgesproken dat ze weliswaar beperkt open zullen zijn, maar dat ze wel optimaal aangeleverd zullen worden door de importeurs, die ook hun medewerking hebben toegezegd. Dat betekent dat ze de openingstijden wel moeten aangeven aan de buitenzijde van de winkels, en dat ze ook mogen verkopen via een luik of bij de deur of tralies. Winkeliers zullen zich moeten houden aan de maximaal toegestane winstmarge. De importeurs zullen ook de maximale prijzen voor producten bekendmaken, zodat de samenleving dat zelf kan controleren en indien nodig de ECD kan inschakelen. Op het verkort nummer 1940 kan men bellen om dat door te geven.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: