Coronabesmetting rond regering Poetin, Rusland voert maatregelen op

Het Kremlin bevestigde vrijdag dat er een besmetting met het coronavirus is vastgesteld bij een staflid van de regering van president Vladimir Poetin. De identiteit van de persoon is niet bekendgemaakt, maar deze zou niet in contact zijn geweest met de president.

Poetin heeft de komende week uitgeroepen tot een niet-werkweek. In Moskou, dat op dit moment de meeste gevallen telt, gaan dit weekend alle cafés, restaurants en winkels dicht, behalve de winkels die voedsel en medicijnen verkopen. Daarnaast zijn alle internationale vluchten tot 5 april opgeschort.

Premier Michail Misjoestin zei vrijdag dat maatregelen die in Moskou zijn ingevoerd om het virus te bestrijden naar het hele land moeten worden uitgebreid. Tot dat gebeurt, roept hij alle Russen op thuis te blijven en alleen als het moet naar buiten te gaan. Ook heeft alle door de staat gerunde hotels opgedragen om van 28 maart tot 1 juni hun deuren te sluiten.

Het aantal officieel bevestigde gevallen in Rusland liet vrijdag voor de derde dag op rij een recordstijging zien. Het aantal ligt nu op 1036 besmettingen. Vier personen zijn aan het virus overleden.

error: Kopiëren mag niet!