Autobestuurder gebelgd over politieoptreden

De autobestuurder Romeo heeft zijn misnoegen geuit tegenover Dagblad Suriname over het feit dat de politie zeer nonchalant te werk is gegaan bij de afhandeling van zijn geval. Hij is woensdagochtend betrokken geweest bij een aanrijding aan de Commissaris Weythingweg ter hoogte van een pompstation. De tegenpartij is na de aanrijding doorgereden. Romeo zette een achtervolging in en het gelukte hem om de bestuurder van een grijsgelakte Toyota Ist tot stoppen te dwingen. Dit gebeurde aan de Jagernath Lachmonstraat ter hoogte van CBB. Er ontstond een discussie tussen partijen over wie de veroorzaker is. De bestuurder van de Ist is toen wederom weggereden. Romeo zette weer een achtervolging in, die geleid heeft naar de politiepost te Uitvlugt. Partijen werden toen weggestuurd door twee onderinspecteurs. Zij werden verwezen naar politie Leiding 9A, in welk ressort de aanrijding zich heeft voorgedaan. De autobestuurder Romeo heeft zich alleen aangemeld op politiebureau Leiding 9A. De tegenpartij is wederom doorgereden. Romeo heeft niet alle gegevens van de tegenpartij opgenomen. Wat hij zich nog kan heugen, is dat het om een grijsgelakte Toyota Ist ging met een PB-plaat, maar hij kent het nummer van de kentekenplaat niet. “Ik heb de politie van Uitvlugt nog erop geattendeerd dat de bestuurder van de andere auto gaat wegrijden, echter hadden de politiefunctionarissen geen oor hiervoor. Zij hebben ons weggestuurd. Ik ben bijzonder teleurgesteld in deze handelwijze van de politie, als te zijn onze beste kameraad”, aldus Romeo. Hij verwachtte een neutrale doch slagvaardige aanpak van het probleem van een burger. In dit geval is hij volgens hem onder het toeziend oog van de politie aan zijn lot overgelaten en de tegenpartij is er zonder enige verhindering en verklaring ervandoor gegaan. 

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: