Voorlopig geen ID-kaarten, paspoorten en uittreksels meer bij CBB

In een gesprek met de krant wordt door veel ouderen aangegeven dat er geen uittreksels of andere verklaringen meer verkregen kunnen worden bij het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB). De gestaakte dienstverlening zorgt voor de nodige irritatie bij veel mensen die uittreksels nodig hebben om zaken te regelen. “Hoe moeten zaken nu aangepakt worden?”, vragen ze zich af. Het CBB heeft ondertussen bekendgemaakt dat zij verscherpte maatregelen heeft genomen om de verdere verspreiding van het Coronavirus, tegen te gaan. Ingaande 24 maart is het aanmaken en afgifte van identiteitskaarten, aanvragen en ophalen van paspoorten en het aanvragen, indienen en ophalen van akten, verklaringen en uittreksels niet meer mogelijk. Slechts personen die aangiften van geboorten en overlijden en echtsscheidingsvonnissen moeten inschrijven, zullen worden geholpen. De openingstijden van de CBB-kantoren zijn eveneens aangepast en wel van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot en met 11.00 uur. Indien iemand toch met spoed één van de niet aangeboden diensten nodig heeft, zal die een verzoek moeten sturen naar [email protected] of een app naar het nummer 00597-7675542. Het verzoek zal dan vanaf het hoofdkantoor worden afgehandeld. Afdelingen van het Centraal Bureau voor Burgerzaken aan de Jagernath Lachmonstraat zijn alleen op afspraak beschikbaar en wel slechts voor urgente gevallen. CBB erkent dat met deze maatregelen burgers nu met langere wachttijden geconfronteerd zullen worden. Daarvoor wordt ook het nodige begrip gevraagd.

TM

error: Kopiëren mag niet!