Olympische Spelen uitgesteld: Jair Tjon en Fa niet naar Tokio

De Olympische Spelen van 2020 zijn uitgesteld. Dat heeft de Japanse premier Shinzo Abe gisteren bekendgemaakt. De Spelen zouden van 24 juli tot en met 9 augustus plaatsvinden in Tokio, Japan. In de afgelopen tijd hebben veel nationale sportbonden, olympische comité’s en sporters aangedrongen op uitstel. Het International Olympic Committee (IOC)  verwacht dat het coronavirus tegen die tijd nog niet volledig ingedamd is. Dinsdag werd dan uiteindelijk de knoop doorgehakt. De Surinaamse wielrenner Jair Tjon En Fa had zich begin maart gekwalificeerd voor deze Spelen. Tjon En Fa is de eerste Surinaamse Wielrenner ooit die zich wist te kwalificeren voor het eindtoernooi. Door dit uitstel zal Tjon En Fa volgend jaar uitkomen op de wielerbaan.  De Olympische Spelen wordt dus met een jaar uitgesteld. Eerder werd het EK 2020 ook al uitgesteld naar 2021.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: