Somohardjo: ‘Ook Waidoe gaan we aanpakken’

VHP’er Hariett Ramdien maakt kans op zetel

William Waidoe

Nu de twee overlopers Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan door een uitspraak van het Hof van Justitie officieel hun zetels in De Nationale Assemblee (DNA) hebben verloren, staat niets in voor de Pertjajah Luhur in de weg om ook stappen te ondernemen tegen overloper William Waidoe. “Ook de heer Waidoe gaan we aanpakken”, zei Paul Somohardjo, voorzitter van de Pertjajah Luhur (PL), zaterdag op een persconferentie.  Waidoe heeft volgens de PL-leider in december 2019 te kennen gegeven dat hij de PL-fractie heeft verlaten om zich aan te sluiten bij de Nationale Democratische Partij (NDP). “Volgens artikel 3a van de Wet Beëindiging Lidmaatschap van de leden van de DNA: Wanneer leden van de DNA vrijwillig toetreden tot een andere fractie dan de fractie voor die gekozen was, dan is er ook een grond om hem eventueel terug te roepen”, aldus Somohardjo. Indien Waidoe met succes wordt teruggeroepen, gaat deze zetel naar Hariett Ramdien van de VHP. Zij kreeg 3342  stemmen in 2015, terwijl Waidoe 3038 stemmen kreeg. Voor Somohardjo is nu niet belangrijk wie de opengevallen plekken van Sapoen en Chitan zullen invullen, maar het feit dat de stemmen van het volk op de PL zijn veiliggesteld. In de plaats van Sapoen moet Barkat Mohabali (VHP) toegelaten worden als volksvertegenwoordiger. De zetel van Chitan zal ingenomen worden door Prim Sardjoe (NPS).

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: