Platlegging Onderwijsministerie gaat door

75% van het personeel is thuis in beraad

De Bond Personeel van het Ministerie van Onderwijs (BPMO) heeft het Onderwijsministerie sedert maandag platgelegd. Bijkans 75% van het personeel gaat niet naar het werk, zegt Guno Sabajo, voorzitter van BPMO, aan Dagblad Suriname. Vanwege de Coronaprotocollen kunnen de ontevreden leden van BPMO zich niet op het hoofdkantoor van het ministerie verzamelen, dus zijn ze thuis in beraad. “Er is gehoor gegeven aan onze oproep; 75% van het personeel gaat niet naar het werk. We hebben wel dispensatie verleend aan de bewakers. Vanaf maandag zijn we in beraad”, zegt Sabajo. De eisen van de bond zijn duidelijk: het intrekken van alle onterechte ontheffingen van leidinggevenden op het ministerie. Onder andere Muriel Hoepel en Natasia Bennanon zijn op de schopstoel geplaatst. Naar zeggen van Sabajo ligt de bal op de speelhelft van president Desi Bouterse. “Wij wachten op antwoord van de president. Het stafcollectief heeft een brief gestuurd naar de president waarin is aangeven dat het contact met minister Lilian Ferrier verbroken is, omdat zij zich niet aan haar woord houdt”, aldus Sabajo.

KSR

error: Kopiëren mag niet!