Valuta Koersen nemen ongekende vlucht

Ofschoon er ongekend hoge koersen voor valuta genoemd en genoteerd worden, blijken US dollars en Euro’s nauwelijks of niet te vinden. Het is nu al enkele maanden dat de overheid alle controle op de koersen totaal kwijt is, ondanks de vele toezeggingen van met name de President zelf dat hij ervoor zou zorgen dat de koersen zouden dalen. Het lijkt juist alsof iederen keer als de President een dergelijke uitspraak doet, de koers omhoog klimt, maar zo erg als het nu is, is het niet eerder geweest. Handelaren, met name importeurs, hebben dan ook geen keus dan de prijzen van hun producten “veilig” en dus hoog te houden, omdat ze niet kunnen weten of ze morgen nog deviezen kunnen krijgen of wat die gaan kosten ALS ze die vinden.

Het is ook allang duidelijk dat de Centrale bank, maar ook de lokale banken niet in staat zijn de gemeenschap, maar ook onze economie, te voorzien van de dollars die noodzakelijk zijn om de economie draaiende te houden. Als daarbij opgeteld wordt de vele schandalen van corruptie bij de EBS, de SPSB, het enorm schandaal bij de Centrale Bank en de ex-governor die nog steeds opgesloten zit, dan beseft de burger met de handen in het haar dat we een heel onzekere toekomst tegemoet gaan. Rond de nieuwe governor, Maurice Roemer, is het nog steeds oorverdovend stil, en ondernemers vragen zich af wanneer hij stappen zal ondernemen of bekendmaken om de koersen terug te dringen. 

Voor de US dollar wordt op dit moment een vermoedelijke prijs genoteerd van $14.50- $15.50, terwijl men voor de Euro koersen noemt van €15.00 -€15.75. Prijzen in de winkels, huurprijzen, aflossingen bij autohandelaren en veel meer worden op die of hogere koersen gebaseerd. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: