Del Castilho vindt dat minister lak heeft aan terug laten keren vertrouwen in financiële instellingen Belfort “DNA op dwaalspoor door minister financiën”

Naar aanleiding van de strafzaak tegen ex governor Robert van Trikt moest Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën afgelopen vrijdag verschijnen bij de politie. De minister verscheen echter niet. 

Dat minister Hoefdraad niet  is verschenen bij de politie om gehoord te worden naar aanleiding van dit gerechtelijk vooronderzoek (gvo) in het strafproces tegen de voormalig governor Robert van Trikt, is voor Angelic Del Castilho, voorzitter van DA’91 een teken dat de minister iets te verbergen heeft. “De minister is niet ingegaan op de oproep van de politie waardoor geen verhoor kon worden afgenomen”. Del Castilho stelt dat de minister hiermee aantoont lak te hebben aan het vertrouwen dat terug moet komen in de samenleving en de financiële instanties. “De minister werkt niet mee aan een deugdelijk gerechtelijk vooronderzoek”. Del Castilho geeft aan dat het juist belangrijk is om dit GVO af te ronden zodat feiten vastgesteld kunnen worden. “We hebben nu door dit financieel beleid te maken een internationale triple C rating, veroorzaakt door het lenen op lenen op lenen, waardoor we een high risk country zijn geworden” zegt Del Castilho.

Niet in parlement van wege verhoor bij politie

Uit parlements kringen is hierover ook commotie ontstaan omdat de leden van De Nationale Assemblee (DNA)hadden verwacht afgelopen vrijdag (gisteren) meer duidelijkheid te verkrijgen van de minister. Echter verscheen ook in dit college de minister niet. Parlementariër namens de ABOP, Edward Belfort, zegt dat de reden die de minister aan het parlement heeft gegeven was dat hij naar de politie moest voor een verhoor. “Maar wat zien we nu? de minister is ook daar niet geweest, we horen dat hij naar het buitenland moet” zegt de parlementariër verbaasd. Belfort stelt dat DNA op een “dwaalspoor is gezet en bij de rechter commissaris wordt verteld dat hij naar het buitenland moet”.

Del Castilho pleit voor een verbod dat de minister zich zo gemakkelijk buiten de landsgrenzen kan begeven. “Hij moet beschikbaar zijn voor de autoriteiten zodat zij hun werk kunnen doen” concludeert Del Castilho. Belfort reageert door te stellen dat als de minister in het land is deze riskeert dat zijn medebrenging gelast kan worden.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: