Jonge verdachte van oplichting maakte misbruik van WhatsApp

“Welkom in mijn zonnig land”

Jonathan L. dacht handig misbruik te kunnen maken van zijn vervallen telefoonnummer. Hoewel het nummer hem niet meer toebehoorde, ontving hij nog wel WhatsApp-berichten via dat nummer op zijn mobiel. Zo kon het gebeuren dat hij een bericht van een nietsvermoedende vrouw naar haar nicht uit Nederland ‘Welkom in mijn zonnig land’ onderschepte. Vanaf dat moment moet Jonathan zich hebben voorgedaan als de nicht en vroeg de vrouw om Euro 300. Hierna verhoogde de man zijn vraag door een apart bedrag van Euro 500 te vragen. De officier van justitie, Mirella van Dijk, zei dat alles wat de verdachte deed, de intentie had om geld van de benadeelde af te troggelen. Via zijn advocaat liet Jonathan echter weten dat hij het geld had ‘geleend’. Het verleden van de jonge verdachte van oplichting spreekt echter niet in zijn voordeel. De vervolgingsambtenaar bracht naar voren dat de man al 3 keren eerder is aangehouden, weliswaar is hij nog niet eerder gevonnist. De rechter, Maureen Dayala, heeft deze zaak uitgesteld naar 11 maart.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: