Kwaadwilligen poogden St. Petrusschool in brand te steken

Kwaadwilligen poogden St. 1De politie van Geyersvlijt kreeg donderdagmorgen een melding van een geval van brandstichting aan de Jozef Israëlstraat bij de St. Petrusschool. In verband met het onderzoek heeft Dagblad Suriname gesproken met de bewaker van de school. Hij was de nacht voor dit incident vrij van dienst. Zijn collega kon vanwege ziekte de wacht niet houden, waardoor het schoolterrein gedurende die afgelopen nacht niet voorzien was van een wachter. Omstreeks 05.45 uur toen deze bewaker ter plaatse arriveerde zag hij rookontwikkeling. Hij liep naar het betreffend leslokaal, vlak naast het kantoor, en zag dat boeken in brand stonden. Als gevolg daarvan heeft de deur van dit leslokaal schroeischade opgelopen. De bewaker heeft middels emmers water het vuur gedoofd en kon erger voorkomen. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: