Worstelaar Nawien Bepat naar Guatemala

Coach Iwan Muntslag samen met worstelaar Nawien Bepat (foto: SWF)
Coach Iwan Muntslag samen met worstelaar Nawien Bepat (foto: SWF)
De Surinaamse worstelaar Nawien Bepat vertrekt op dinsdag 28 mei 2019 samen met coach Iwan Muntslag richting Guatemala. De worstelaar van het jaar 2018 zal daar meedoen aan de Pat Shaw Memorial en de Junior Panam Championships welke in de periode 28 mei tot 9 juni 2019 worden georganiseerd. “Ik ben erop gebrand om mee te doen aan dit toernooi”, zegt Bepat, die lid is van de Nickeriaanse worstelvereniging Jai Hind. De 19-jarige Bepat heeft zijn focus gezet op de Olympische Spelen van 2024. Hij wil ooit een Olympische medaille behalen voor Suriname.
De keuze voor deelname aan deze toernooien viel snel op Bepat, daar hij de beste U-20 worstelaar is van ons land. “Dit wordt mijn eerste toernooi op de mat buiten Suriname. Eerder heb ik 2 keer op Barbados tijdens beachtoernooien alles kunnen winnen”, zegt Bepat. Hij traint met zijn school Jai Hind sinds begin van het jaar 5 dagen per week. In verband met de afvaardiging heeft hij zijn trainingsintensiteit opgevoerd naar vrijwel elke dag trainen. Vorig week had hij ook een intensieve sessie met coach Muntslag in Nickerie.
De SWF had ook andere U-20 atleten op het oog om mee te laten doen aan deze toernooien. Maar door onder andere schoolverplichtingen en geldgebrek is het niet meer gelukt.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: