Soenderpersad Hanoeman: “Watson heeft terecht ingegrepen”

Ook de onderwijskundige Soenderpersad Hanoeman is van mening dat de leerkracht van LBO Brokopondo, Urvin Watson, terecht heeft ingegrepen. De kwestie rondom Watson, die verweten wordt een 15-jarige leerling van mulo Brokopondo op ernstige wijze mishandeld te hebben, is niet in alle facetten weergegeven. Het enige wat bekend is, is een filmpje dat overal op social media circuleert. Na de zaak vanuit alle invalshoeken bekeken te hebben, zegt Hanoeman in gesprek met Dagblad Suriname dat Watson geen ontslag verdient. Dit is ook de stelling van René Bilkerdijk, voorzitter van de Bond Leraren bij het Technisch Onderwijs (BLTO), die op 8 april het standpunt heeft ingenomen dat LBO Brokopondo gesloten zal blijven totdat de Onderwijsminister Lilian Ferrier het ontslag van Watson intrekt.
Hanoeman voert aan dat de aard van de onderwijsissues op scholen sterk beïnvloed wordt door de omgevingsfactoren. “In het binnenland kom je de meest ondenkbare problemen tegen in het onderwijs. Op Latour en Flora (Paramaribo) schrik je ook van de taferelen op de scholen in tegenstelling tot onderwijsinstellingen in bijvoorbeeld Commewijne.” Het Onderwijsministerie zou hiertegen beleid moeten ontwikkelen om te voorkomen dat het geval waarin Watson verwikkeld is geraakt, zich herhaalt. Hanoeman verduidelijkt dat met beleid niet bedoeld wordt het uitdelen van ontslag of een ander tuchtmaatregel. Het gaat erom dat er adequaat wordt ingespeeld om de leerlingen en leraren een prettige schoolomgeving te bieden met de nodige voorzieningen, gezien de uiteenlopende omgevingsfactoren.
Het verbaast Hanoeman dat Ferrier op basis van een filmpje ontslag heeft aangezegd aan Watson. Het is dezelfde minister die meerdere malen kenbaar heeft gemaakt zonder een grondig onderzoek niet over te gaan tot besluitvorming. “Daarom zeg ik altijd: words are cheap. De minister moet alsnog de daad bij het woord voegen en een gedegen onderzoek instellen.” Hanoeman accentueert dat een escalatie tussen een leerkracht en een leerling geen normaal fenomeen is. “Het kan inderdaad zijn dat Watson getracht heeft om erger te voorkomen tussen 2 vechtende dames. En alleen door te onderzoeken kan je dit te weten komen”, aldus Hanoeman.
KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: